Servis dışı bırakma saldırıları günümüzde oldukça fazla gerçekleştirilen ve etkisi yüksek olan saldırı türüdür. Bu saldırı sonucunda ise muhtemel olarak kaynakların tüketilmesi sonucunda hedef sistemin servisi dışı kalması ile sonlanmaktadır.
Gerçekleştirilen saldırılar genellikle HTTP ve DNS protokollerini hedef almaktadır. Ancak bunun yanında gerçekleştirilmesi muhtemelen farklı DoS saldırı türleri de bulunmaktadır. İşte bu noktada whois sunucular saldırıya açık hale gelmektedir. Bu yazıda saldırı amacından ziyade Whois servisine yönelik yük testi gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır.
Genellikle yük testi/DoS saldırıları için hping, mz, jmeter, ab gibi araçlar kullanılmaktadır. Ancak bilindik yazılımlar whois sunucularına yönelik yük testlerinde yetersiz kalabilmektedir. Bu noktada https://github.com/agguvenligi/araclar/blob/master/whois_ddos.py adresinden temin edilecek yazılım ile bu yük testi/saldırı gerçekleştirilebilmektedir. Yazılım temin edildikten sonra aşağıda belirtilen parametreler ile kullanılabilmektedir.
# ./whois_ddos.py -h whois.nicproxy.com agguvenligi.net 20
Yazılım 3 adet parametre almaktadır: 1. parametre sorgulamanın gerçekleştirileceği whois sunucusunu, 2. parametre sorgulanacak domain adını ve son parametre kaç adet thread açılacağının belirtmektedir.
Yazar: Gökhan ALKAN, twitter: @cigalkan
# ./whois_ddos.py -h whois.nicproxy.com agguvenligi.net 20
0 : thread is started ...
1 : thread is started ...
2 : thread is started ...
3 : thread is started ...
4 : thread is started ...
5 : thread is started ...
6 : thread is started ...
7 : thread is started ...
8 : thread is started ...
9 : thread is started ...
10 : thread is started ...
11 : thread is started ...
12 : thread is started ...
13 : thread is started ...
14 : thread is started ...
15 : thread is started ...
16 : thread is started ...
17 : thread is started ...
18 : thread is started ...
19 : thread is started ...
Yazılım 3 adet parametre almaktadır: 1. parametre sorgulamanın gerçekleştirileceği whois sunucusunu, 2. parametre sorgulanacak domain adını ve son parametre kaç adet thread açılacağının belirtmektedir.Yazar: Gökhan ALKAN, twitter: @cigalkan
root@li272-167:~# python2 whois_ddos.py -h whois.nicproxy.com agguvenligi.net 20
ReplyDeleteFile "whois_ddos.py", line 6
import socket
^
IndentationError: unindent does not match any outer indentation level
root@li272-167:~#
program hatasi degil, kod githuba aktarilirken import socket satirinin hizazi degismis. Bundan dolayi IndentationError vermis. Bu durum duzeltildi su anda
ReplyDelete